Despre primele zile în Olanda, munca și viața de zi

Aveți de gând să călătoriți lumea și să trăiți într-o țară străină? Puțini din noi sunt pregătiți pentru schimbare. Sute de dileme, incertitudinea, percepții diferite, și străinii peste tot, sunt punctele care pot preveni obiectivul să devină realitate. Te gândești la munca în străinătate, dar nu poti găsi răspunsuri ? Atunci acest articol este pentru tine.

Prima zi de muncă într-o țară străină poate provoca o mulțime de stres – este imposibil să vă pregătiți pentru totul ce vă așteaptă. Veți întâlni o mulțime de oameni noi, primi noi responsabilități, schimba locul de reședință, cunoaște noi traseuri până la locul de muncă și noi produse în magazine, așa iși amintește Egidijus cele 10 luni petrecute în Olanda. A plecat în necunoscut și nu cunoștea pe nimeni, când a ajuns în Olanda a primit reședința iar instructajul l-a primit de la șoferul busului până la locul de muncă. El se bucură că au mai lucrat lituaniei la locul de muncă, care l-au ajutat la început. Egidijus a lucrat într-o fabrică de producție a mezeluri în Eindhoven și la măcelăria Schijndel.

Amsterdam, Rotterdam și Haga: trei metropole mari care atrag companiile străine și turiștii. Adesea străinii care vin să lucreze propabil nu au auzit despre nivelul ridicat al șomajului și costurile ridicare pentru imobil. Mulți din candidații recrutați muncesc si locuiesc în orașele mai mici. Avansajul acestor orașe este lipsa zgomotului și puteți să vă bucurați de liniște, iar dezavantajul ar fi că uneori călătoria spre muncă poate dura mai mult. În Olanda, sistemul de transport este bine dezvoltat și în provincie și în orașele mai mari. Unii din noi sunt totuși atrași de orașele mai mari, nu doar pentru oportunitățile de carieră dar și pentru modului rapid de viață plin de evenimente.

Mulți din muncitori lucreaza în primul schimb, de la ora 6 până ora 14. Nu este întodeauna ceva de făcut; Egidijus a jucat baschet, participa la diferite evenimente sportive din orașele mai mari și în acelaș timp putea să-și petreacă timpul liniștit găting acasă. Agajatorii lui Egidijus erau mulumiți de el, mereu primea invitații de lucru din alte orașe.

Egidijus mai spune ca principalul lucru este să te comporți politicos chiar dacă situația nu este în favoarea voastră, comunicarea cu amabilitate vă va evidenția față de alții. Deși de mai multe ori se pare că nimeni nu este cu ochiul asupra ta și toată lumea are propriile griji, viciile persoanelor sunt întodeauna vizibile și vor fi evaluate de anjagator. La locurie de muncă necalificate pentru o evaluare pozitivă, munca mai eficientă și munca grea vor arăta atitudinea voastră pro-activă.

Despre primele zile în Olanda, munca și viața de zi