În Lituania se plâng din cauză că oamenii emigrază, deja 51 de mii de locuitori.
Olandezii au o atitudine pozitivă față de emigranții din țările străine, se poate spus că covorul roșu este mereu prăgătit pentru noi-veniți. Specialiștii cu diferite profesii își pot oferi experiența țarii unde vor fi apreciați, Olanda îi așteaptă.

Doresc o familie, trai decent și plec

Conform departamentului de statistică din Lituania, în ultimul an au declarat plecarea aproape 51 de mii de persoane. Mai mult de un în urmă au emigrat (declarat) doar 21.4 mii de persoane.

Vlada Stankūnienė, profesoarea catedrei științelor sociologice de la universitatea Vytauto Didžiojo, susține că fluxurile de emigrație din Lituania sunt determinate de factori economici.

Diferența salariilor minime din Lituania, comparând cu Regatul Unit sau Germania, este de aproximativ de patru ori. Ori, și nu procentajul. Acest lucru determină mișcarea emigrației, dintr-o zonă cu salariul mai mic la acel mai mare. Susține V. Stankūnienė.

Un alt factor care influenţează emigrarea tinerilor și a familiilor este problema de locuințe. În Lituania într-un astfel de sistem de furnizare de locuințe, tinerii nu au nici o posibilitate să-și asigure o locuință independentă. Tinerii pleacă, câștigă bani, duc un trai decent. Poate atunci, peste un anumit timp, vor putea să-și construiască propria casă.

Fluxul de emigrare este în creștere și în unele țări s-au format rețelele sociale migratoare. Prieteni, rude, cunoștințe sunt persoanele care vă vor ajuta să vă stabiliți. Ei deasemenea vă vor ușura decizia de a părăsi țara.

BREXIT, semnal nehotărât – acum sau niciodată

Principalele destinații de emigrare rămân neschimbate – cea mai populară țară continuă să fie Regatul Unit. În anul 2015 în Regatul Unit au declarat emigrarea 19 mii de Lituanieni.

Mulți din lituanienii plecați s-au grăbit să-și declare plecarea, cauza este Brexitul. O mare parte din emigrați întârzie cu validarea plecării din Lituania, chiar dacă au trăit de mult timp în Regatul Unit.

Noutatea despre Brexit prezintă un mesaj dublu lituanienilor: emigrează acum sau niciodată. Abordarea în trecut a fost că era mereu posibil să vii înapoi la muncă în Regatul Unit. În situația politică curentă, acest lucru este deja puțin probabil.

Unul din directorii companiei de recrutare Qbis, Johan van Zutphen, spune că după noutatea de Brexit, tot mai mulți lituanieni sunt interesați de locuri de muncă din Olanda și din Germania.

Johan spune că primește mai multe solicitări nu numai din Lituania, dar deasemenea din Letonia, Polonia, România și Portugalia. În Olanda salariile minime sunt mai mari decât în Germania cu aproape 20 de procente. Încă un avantaj al Olandei este că în stradă și în instituțiile publice se poate comunica și în limba engleză. Olanda este țara care are un număr mare de vorbitori de limba engleză, unde limba de stat nu este engleza.

Tabel.Numărul de plecări (declarate) din Lituania la un nou loc de reședință (țară)

Tabel.Numărul de plecări (declarate) din Lituania la un nou loc de reședință (țară)

Olanda – paradisul imigranților

În anul 2016, conform ”sintezei” Națiunilor Unite care a evaluat 157 de țări conform diferitor factori de ”fericire”, Olandei i-a fost dat locul șapte. În anii 2012-2013 era plasată chiar pe al patrulea loc. Acest studiu a demonstrat că olandezii sunt caracterizați prin generozitate și un nivel scăzut de toleranță față de corupție.

Cu doi ani în urmă centrul de informare din Amsterdam a efectuat studiul asupra imigranților. În acest sondaj au participat mai mult de 1300 de imigranți și 84 de procente din respondenți au evaluat viața lor în Olanda la un nivel bun sau excelent.

Johan van Zutphen susține că persoanele care lucrează în Olanda, chiar pe pozițiile necalificate, pot câștiga de patru ori mai mult decât în Lituania. Prețurile de chirie pot fi mai scumpe, însă această sumă nu reprezintă cheltuieli mari din câștigul total. Prețurile pentru diverse produse alimentare pot fi mai scumpe dar nu cu mult. După deducerea impozitelor și a asigurării medicale, emigranții rămân cu sume mai mari decât tot salariu din țara de origine.

Majoritatea olandezilor au o abordare deschisă față de străini care ajung în țara lor pentru un loc de muncă, ceea ce nu s-ar spune despre tările din jur care sunt mult mai conservatoare. Olanda are o istorie foarte lungă de imigrație în țară.

Din anul 1940, la fiecare douăzeci și cinci de ani, Olanda a atras valuri de imigranți. Oamenii erau veniți din sudul Europei, Surinam, Irak, Iran, Tahiti și Chile. Din anul 2000 au început să migreze și cetățenii statelor U.E.

imigranților – covorul roșu

Părerile lui Johan sunt confirmate de Dr.Mariane van Bochove, care activează în institutul de sănătate și politică situat lângă universitatea Erasmus din Rotterdam.

Sociologul Mariane van Bochove spune că începând cu anul 2000, Olanda a început să acorde mai multă atenție imigranților, atât la un nivel național și cel local. Au fost depuse eforturi pentru îmbunătățirea venitului a noi-veniților. Municipalitățile locale se străduiesc să asigure, cum spun ei: ”acordul de covorul roșu”.

Olandezii au comunități active, unde sunt înființate centre de informare pentru imigranți. Reprezentații instituțiilor publice vor depune eforturi pentru a ajuta noi-veniții.

Mariane van Bochove a efectuat un studiu științific unde scopul era identificarea factorilor care motivează imigranții alegerea Olandei. Majoritatea respondenților a indicat că au venit în Olanda pentru studii, apoi au decis să se stabilească aici. Cealalta parte a decis să plece datorită referințelor bune din partea prietenilor.

De asemenea, au fost găsiți și alți factori:

  • Oportunități de carieră. Acest factor era menționat de arhitecți, reprezentanți al sectorului financiar și de specialiști IT.
  • Limba engleză. Marea majoritate a olandezilor vorbesc engleza la un nivel conversațional.
  • Comportamentul față de emigranți. Olandezii s-au adaptat la nevoile imigranților.
  • Facilități excelente pentru copii. În Olanda este dezvoltat sistemul de îngrijire și dezvoltare a copiilor.
  • Nivelul de învățământ superior. Majoritatea imigranților au ajuns în țară prin programele de schimb. Instituțiile de învățământ din Olanda sunt cele mai apreciate din lume.

Condiții de viață

Studiile arată că emigranții care trăiesc într-o țară străină consecutiv timp de 5 ani se adaptează. În timpul anilor sunt găsiți noi prieteni, sunt create familii și posibil copii. Dacă copii încep să meargă la școală, practic părintele/părinții au emigrat pe ”adevărat”.

Mariane van Bochove confirmă că numai o parte din familii de imigranți îndrăznesc să se întoarcă în țara lor de origine, de dragul bunăstării și oportunităților de educație pentru copii săi.

Oportunitățile de lucru și calitatea înaltă de viață tentează potențialii emigranți. Ei nu vor fi descurajați de diferite feluri de provocari.
Limba. Din cauza că engleza este extrem de răspândită în Olanda, va fi dificil să învățați limba olandeză. Deasemenea este deosebit de dificil să vă integrați complet  în comunitatea locală.
Dificultatea de a stabili relații de prietenie. Olandezii rareori fac cunoștință cu vecinii, sau străinii. Marea parte a respondenților au identificat că nu au prieteni olandezi. Restul a indicat că au un prieten olandez și în rare cazuri doi prieteni olandezi.
Sistemul de sănătate. Olanda are un sistem dezvoltat de sănătate dar este dificil pentru noi-veniți să se integreze.

Naționaliștii atacă imigranții

În cardul valului european de naționalism, Olanda din păcate nu face parte din excepții. Partidul de dreapta ”Partidul Libertății” de mai mulți ani, ia poziții ostile față de lucrători necalificați sau orice muncitor fără o pregătire profesională. Cu toate acestea, atenția este concentrată asupra refugiaților din țările terțiare.

Directorul agenției de recrutare, Johan van Zutphen, susține că există o abordare comună față de muncitori din Est și este una pozitivă. Există o mare diferență culturală față, de exemplu, de populația marocană.

Viziunea naționaliștilor olandezi este să închidă granițile, însă antreprenorii mereu  vor împiedica posibilitate acestui lucru. Olanda este o țară mică care se  confruntă cu o problemă majoră – lipsa forței de muncă, instituțiile locale de învățământ nu sunt capabile de pregătirea unui număr mare de specialiști căutați.

În Olanda sunt situate multe companii high-tech, care necesită un număr mare de lucrători străini cu studii superioare din Europa de Est, Iran, Pakistan, India sau din orice altă țară di lume. În partea de est , sud-vest a Olandei există companii care oferă locuri de muncă mai puțin calificate: în domeniul agriculturii, logistică și producție.
J. van Zutphen susține că este aproape imposibil să găsiți noi persoane cu pregătire tehică în Olanda. Prin urmare angajatorii sunt obligați să atragă oameni noi din alte țări.

J. van Zutphen

J. van Zutphen

În Olanda este posibil să vă dezvoltați profesional, este rețeua de infrastructură bine dezvoltată și o economie stabilă. Fiecare din imigranții care ajung în această țară, au posibilități de muncă și oportunități să se dezvolte în orice direcție profesională.

Este popular în ultimul timp de glumit în privința ridicării zidurilor, însă imigranții sau mai bine spus migrația, are un preț. Domiciliați în țări străine, ei se confruntă cu probleme economice, psihologice și sociale legate de relațiile familiale.

Atunci când diferența între salariile din țara de origine și țările ”destinație” va scădea, numărul de emigrați va scădea ca rezultat. Plecările nu vor fi profitabile și fluxul de migrare va fi în scădere, spune V. Stankūnienė.