fbpx

Salarizarea în Germania

Salarizarea în Germania, salariile diferite pentru persoanele calificate și necalificate

Sunteți interesați de salarizarea în Germania? Majoritatea persoanelor care pleacă spre Germania sunt muncitori calificați. Salariile lor depind de domeniul în care activează, nivelul de calificare și de numarul orelor lucrate. În orice caz salariul nu poate fi mai puțin de minimul stabilit (iarăși depinde de domeniul în care activează, cirfra variază între 900-1600 de euro pe lună după taxele și impozitele).

Pentru pozițiile necalificate privind salarizarea în Germania, angajații primesc între 800-1200 de euro pe lunca, inclusă cazarea și asigurarea. Acest salariu se bazează pe o saptămână cu 40 de ore de muncă.

În adițional muncitorii primesc și banii de vacanță. Aceste benefii sunt calculate „pe o”. În primul an de muncă veți primi 24 de zile de vancată, al doilea 25, și așa mai departe.

Verificați toate posturile vacante pentru Germania

Cum veți fi plătit în Germania?

Majoritatea angajaților în Germania sunt plătiți odată pe lună. Din salariul brut se deduc costurile de impozit, asigurare, cazarea, salariul rămas (net) este tranferat pe contul indicat de muncitor (poate fi din Romania sau Germania). O saptămână standartă de munca este de 37,5 ore. Când angajații muncesc mai mult de numarul oreleor indicate, restul se adaugă în contul de timp (Zeitkonto).

De asemenea evaluăm și costuri de trai.

Înregistrați-vă pentru munca în Germania

Zeitkonto “Contul de timp”

Contul Zeitkonto poate fi privit ca un cont de depozit în bancă. Fiecare lună agenția calculează numarul de supra-ore. În cazul în care luna următoare angajatul va lucra mai puțin de 37,5 ore pe săptămână, orele acumulate din contul de timp se vor adauga pentru a avea un venit stabil. Orele din acest cont pot fi folosite pentru zilele de vacanță. Deobicei după ce numarul de ore acumulate atinge 150, anjagatul este platit pentru ele. Dacă angajatul își reziliează contractul de munca, orele din acest cont vor fi plătite.

Salarizarea în Germania Salarizarea în Germania

Înregistrați-vă pentru munca în Germania

Dupa inregistrare, colegii nostri va vor contacta in decurs de 1 zi lucratoare