fbpx
403 vizualizari

COVID-19 [recente actualizări]

403 vizualizari
COVID-19 [recente actualizări]

Datorită pandemiei COVID-19, vă vom împărtăși informații despre situația din Olanda. Modificările sunt făcute la foc continuu. Ne folosim de toate resursele și infrastructura noastră pentru a fi de ajutor în această criză. Prin urmare, vom publica periodic actualizări despre criza COVID-19 pe această pagină pentru a vă ține la curent cu cele mai recente evoluții și stări.

Dacă sunteți în prezent în Olanda și aveți întrebări cu privire la situația dumneavoastră de muncă și la spațiile de cazare. Nu ezitați să ne contactați.

Important de știut!

Poți călători în Olanda?

In acest moment calatoria catre Olanda este posibila.
Desi deplasarea cu autocarele sau cu masina proprie nu este posibila momentan din cauza inchiderii granitelor Ungariei, aeroporturile inca sunt deschise, iar compania WizzAir are in continuare zboruri catre Olanda.
Momentan granitele Romaniei inca sunt deschise.

https://haga.mae.ro/romania-news

 

Poți călători din Olanda spre țara ta de origine?

Calatoria catre Romania inca este posibila. Granitele Olandei sunt deschise momentan.
Ca si posibilitate de transport ramane transportul aerian. Atat aerorportul din Eindhoven cat si cel din Amsterdam au curse deschise catre catre Bucuresti.

https://www.mae.ro/foreign-missions/3598

Există locuri de muncă disponibile?

Da! Mai avem locuri de muncă disponibile în străinătate. Dacă sunteți dispus să părăsiți țara de origine pentru a lucra peste hotare, vă putem ajuta să găsiți un loc de muncă cu cazare. Datorită COVID-19, cererea de forță de muncă este în creștere în Olanda.

Voi fi acoperit de asigurare atunci când lucrez în Olanda?

Da! Toți clienții noștri oferă asigurare medicală atunci când semnați contractul.

Linkuri utile:

Ultimele actualizări în Olanda

Publicat de Guvernul național în 31 martie:

Incepand de astazi,cabinetul a decis ca toate masurile adoptate in Olanda in privinta coronavirus sa fie prelungite pana la data de 28 aprilie.Cu o saptamana inainte de termen, cabinetul va evalua masurile ce vor fi adoptate in perioada urmatoare.

Publicat de Guvernul național în 23 martie:

Luni, 23 martie, guvernul a introdus măsuri suplimentare pentru combaterea focarului de coronavirus. Prim-ministrul Mark Rutte, ministrul justiției și securității, Ferd Grapperhaus, ministrul sănătății Hugo de Jonge și ministrul de îngrijiri medicale, Martin van Rijn, au anunțat măsurile în cadrul unei conferințe de presă. Măsurile se bazează pe avizul Institutului Național de Sănătate Publică și Mediu (RIVM).

 • Rămâneți acasă cât de mult posibil. Părăsiți casa numai pentru a merge la muncă dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a cumpăra alimente sau pentru a avea grijă de alții. Puteți ieși pentru a lua aer curat, dar nu faceți acest lucru în grupuri. Păstrați întotdeauna o distanță față de alte persoane (cel puțin 1,5 metri) și evitați toate activitățile sociale și grupurile de oameni. Acasă: limitați numărul de vizitatori la 3 și păstrați o distanță suficientă (1,5 m) unul de celălalt.
 • Ca și înainte, dacă aveți o tuse sau o răceală: rămâneți acasă. Dacă cineva din gospodăria ta prezintă febră, toți membrii gospodăriei ar trebui să rămână acasă. Acest lucru nu se aplică lucrătorilor cheie din sectoarele cruciale și procesele critice, cu excepția cazului în care ei înșiși se îmbolnăvesc.
 • Toate adunările sunt interzise până la 1 iunie, chiar și întrunirile a mai puțin de 100 de persoane. Aceasta reprezintă o înăsprire a interdicției existente (cea aplicată până la 6 aprilie). O excepție se face pentru înmormântările și nunțile religioase. Mai multe informații despre acest lucru vor urma în curând.
 • Transportul public și magazinele trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că oamenii păstrează distanța. De exemplu, prin limitarea numărului de persoane permise în magazin în același timp.
 • Întreprinderile din industriile bazate pe contacte, precum saloanele de coafură și saloanele de înfrumusețare trebuie să fie închise până la 6 aprilie. Alți profesioniști, cum ar fi fizioterapeuții, sunt îndemnați să lucreze prin apeluri video ori de câte ori este posibil.
 • Cazinourile sunt acum supuse acelorași restricții ca unitățile care servesc mâncare și băutură și vor fi închise începând cu 24 martie 2020.
 • Unitățile precum parcurile de vacanță trebuie să ia măsuri astfel încât oamenii să păstreze o distanță de 1,5 metri unul de celălalt. În caz contrar, autoritățile locale pot comanda ca acestea să fie închise.
 • Primarii pot desemna zone, precum parcuri, plaje sau cartiere, unde oamenii nu au voie să se strângă împreună. Autoritățile vor lua măsuri împotriva grupurilor de 3 sau mai multe persoane, care nu păstrează o distanță de 1,5 metri una de cealaltă. Acest lucru nu se aplică copiilor sau persoanelor din aceeași gospodărie, cum ar fi familiile.
 • Interzicerea întrunirilor nu se aplică piețelor publice, deoarece acestea joacă un rol crucial în aducerea alimentelor către consumatorii din anumite părți ale țării. Municipalitățile și administratorii pieței vor examina modalitățile prin care se poate menține o distanță bună între membrii publicului.
 • De asemenea, guvernul dorește să poată aplica mai eficient măsurile existente. Primarii vor avea opțiunea de a adopta un statut de urgență prin lege, pentru a iniția mai ușor și mai rapid măsurile de aplicat. Primarii pot de asemenea decide închiderea anumitor locații, inclusiv parcuri, plaje și campinguri. Iar persoanele care încalcă regulile pot fi amendate.

Publicat de Guvernul național în 15 martie:

 • Școlile și creșele se închid de luni, 16 martie până luni, 6 aprilie. Acest lucru privește școlile din ciclul primar, secundar și MBO.
 • Copiilor părinților care lucrează în sănătate, poliție, transport public și pompieri, de exemplu, li se asigură îngrijirea în școală și creșă, astfel încât părinții lor să poată continua să lucreze. Această îngrijire este fără costuri suplimentare. Apăsați aici pentru o listă de profesii cruciale.
 • Lectorii vor organiza cursuri la distanță pentru copiii care stau acasă, cu prioritate pentru studenții absolvenți în învățământul secundar și MBO.
 • Toate punctele de desfacere de alimente și băuturi vor fi închise de duminică, 15 martie, ora 18:00 până luni, 6 aprilie.

Publicat de Guvernul Olandei în 12 martie:

 • De joi, 12 martie 2020, se aplică noi măsuri în Olanda pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Premierul Mark Rutte și Ministrul Sănătății Bruno Bruins au anunțat măsurile în cadrul unei conferințe de presă. Măsurile se bazează pe avizul Institutului Național de Sănătate Publică și Mediu (RIVM).
 • Pentru toată lumea din Olanda: rămâneți acasă dacă aveți o răceală, tuse, dureri în gât sau febră. Evitați contactul cu ceilalți (distanțarea socială). Apelați medicul numai dacă simptomele dumneavoastră se agravează.
 • Adunările de peste 100 de persoane trebuie anulate în întreaga țară. Aceasta include închiderea de locuri publice, cum ar fi muzee, săli de concerte, teatre, cluburi sportive și anularea meciurilor sportive și a altor evenimente.
 • Oamenii din întreaga țară sunt încurajați să lucreze de acasă sau să-și eșaloneze timpul de lucru, dacă este posibil.
 • Pentru persoanele vulnerabile (persoanele în vârstă și cele cu sistem imunitar slăbit): evitați adunările mari și transportul în comun. Oamenii, în general, sunt îndemnați să limiteze vizitarea persoanelor vulnerabile.
 • Pentru lucrătorii din domeniul sănătății și personalul din alte sectoare cruciale: vă sunt solicitate multe. Ar trebui să stați acasă numai dacă aveți simptome care să includă febră. Dacă este necesar, consultați-vă angajatorul. Vă rugăm să nu călătoriți în străinătate.
 • Universitățile și instituțiile de învățământ profesional superior (HBO) sunt solicitate să ofere cursuri online în loc de cursuri la scară largă.
 • Școlile primare, școlile secundare, școlile profesionale secundare (MBO) și centrele de îngrijire a copiilor vor rămâne deschise ca de obicei. Au fost doar câteva infecții și aceste medii sunt mai puțin internaționale. Copiii și tinerii nu sunt grupuri cu risc ridicat. Închiderea școlilor ar avea un impact major asupra societății fără a contribui în mod semnificativ la reducerea răspândirii coronavirusului. Copiii care prezintă simptome de răceală ar trebui să stea acasă.

Actualizări în România

18.03.2020

Mi s-ar potrivi să muncesc în străinătate?

 • Ești apt fizic
 • Motivat
 • Dorești să lucrezi și să locuiești cu persoane din diferite țări
 • Dorești să câștigi cel puțin 1750 Euro pe lună

Excelent, Qbis te poate ajuta să găsești de lucru în străinătate

Obține o ofertă de muncă

Cereti mai multe informatii despre munca in strainatate

Cereti informatii personalizate de la QBIS