De ce merită să lucrați impreună cu a doua jumătate în străinătate?

O treime din candidații care ajung în Olanda sunt cupluri.
„Observăm o tendință de creștere că tot mai multe persoane sunt în căutarea de muncă impreună cu a doua sa jumătate“, – spune managerul de personal în Olanda Linda den Teuling. În conformitate cu psihologia oamenilor, acestă tendință explică că perechelor le este mai ușor să depășească problemele de integrare împreună.

O altă atitudine a angajatorilor

Deja de doi ani Žygimantas Zdavaničius lucrează în Olanda, în primul an a lucrat de unul singur iar în al doilea a plecat împreună cu prietena sa, el recunoaște că provocările păreau mai ușor de depășit împreună. Conform lui, angajatorii sunt în favoarea cuplurilor din cauza că sunt de încredere în comparația cu alți lucrători. Cuplurile rar când își schimbă locul de muncă în străinătate, deasemenea lor le este mai e mai ușor să se adapteze la condițiile noi de viață și sunt mai motivați să muncească.

Directorul companiei de recrutate Qbis, Sergej Naumcik, spune că persoanele din țările ca: Lituania, Letonia, Polonia, România și Portugalia își schimbă abordarea față de joburi temporare în străinătate.

”Pe parcursul celor opt ani de muncă atitudinea oamenilor față de angajarea în străinătate s-a schimbat, de la început este greu să ai încrederea în cineva iar cu timpul o persoană motivată știe că va fi plătit(ă) echitabil și va fi asigurat(ă) cu condiții de viață bune. Suntem extrem de încântați de creșterea numărului de cupluri care sunt în căutarea locurilor de muncă în străinătate. Acest lucru este un fel de recunoaștere a muncii noastre consistente – la urma urmei angajații nu se bazează doar pe cont propriu dar și pe o persoană apropriată. ” – spune S.Naumcik.

În prezent joburile valabile pentru cupluri sunt necalificate și o cerință este un nivel conversațional de limba engleza. Cei care nu cunosc limba vor fi nevoiți să aștepte pentru alte oportunități. ”Cuplurile sunt binevenite, însă noi nu putem garanta acelaș loc de muncă pentru amândoi sau acelaș schimb” – spune în mod deschis manager de personal Linda den Teuling.

Avantajul – un coleg de cameră apropiat

Cu toate acestea, avantajul cuplurilor care ajung în Olanda prin agenții de angajare este că vor fi găzduiți într-o cameră, mereu veți ști cine va fi coleg(ul/a) de cameră. Majoritatea lucrătorilor vor fi acomodați într-o casă pe pământ unde vor fi acomodate mai multe cupluri (in camere separate). Principalul avantaj să plecați împreună este un confort psihologic. Munca nu este ușoară, o zi poate fi liniștită iar alta plină de stres.

Noi-veniți singuratici

Fără vizitele celor apropiați oamenilor este mai dificil să facă fața provocărilor zi de zi. Unii planifică un viitor frumos la întoarcerea înapoi acasă, inițial își pot urmări obiectivele însă treptat cu timpul unii alunecă și folosesc toți banii pentru alte plăceri. Potrivit psihoterapeuților fiecare persoană care părăsește mediul obișniuit de viață fără cei dragi trece prin așa anumit ”proces de doliu”. Deci avantajul de călătoria împreună cu persoana apropriată este evident.De ce merită să lucrați impreună cu a doua jumătate în străinătate?

Adaptarea cu succes

Acest proces de doliu la unii poate parcurge pentru un timp îndelungat iar la alții trece mai rapid. Este imporant să acceptați acest lucru ca natural ca să fiți capabili să înaintați mai departe. E posibil ca fiecare din cuplu să treacă prin această fază diferit, astfel următorul pas va fi de întelegere și sprijin. Când o persoană nu este capabilă să facă fața provocărilor, interesul său față de mediul înconjurător scade și problemele par mai grave. Deseori motivația este în declin la locul de muncă iar visurile și obiectivele par tot mai îndepărtate. Aceste persoane au o mare tentație de a fugi de la problemele zi de zi.

Mulți care au lucrat de unii singuri spun când pleci ca cuplu nu se pierde obiectivul, care este de a câștiga bani, și să nu le arunci în aer. Banii sunt un mijloc care trebuie folosit cu