Misiunea posibilă, o carieră strălucitoare

De la curățenie la manager a fabricii de bomboane la poziția de tehnolog, o realitate a unui cuplu din Lituania care a fost realizat timp de cinci ani. Este de mirare cum au sărit brusc în carieră, este vorba de un cuplu Jolanta și Jevgenius.

În Olanda din Irlanda

Jevgenius vine din Elektrenai (Lituania) și a obținut specialitatea de sociolog de la universitatea din Vilnius. În urmă cu zece ani a fost încurajat de un prieten să emigreze în Irlanda, așa și a făcut.  Acolo timp de cinci ani a lucrat ca asamblator de calculatoare. Jevgenius a savurat din plin de banii câștigați, pentru care a putut să-și satisfacă nevoile de bază, fără stres.

După cinci ani de muncă în Irlanda, fabrica a fost închisă și el a revenit în Lituania. Timp de un an Jevgenius a încercat să se stabilească din nou în țara sa dar fără nici un rezultat. În curând a acceptat oferta unui prienten pentru un loc de muncă în Olanda. A fost atras nu doar de oportunitatea de muncă dar și de dragoste.

Și-a găsit dragostea și lucrul

Jevgenius a ajuns în mic orăsel, Rosendal, la fabrica de bomboane ”Lonka” unde a plecat împreună cu Jolanta, iubita sa.

Tinerii s-au întâlnit prima dată în Irlanda. Jolanta studia la universitatea din Vilnius, academia de arte cu specialitatea de ceramică. În Irlanda a ajuns pentru un an de schimb. ”Când l-am văzut totul s-a întâmplat dintr-o dată”, spune Jolanta.

Cu toate acestea, Jevgenius a trebuit să se întoarcă în Lituania. După câteva luni de excludere s-au întâlnit din nou într-un autobuz cu cursa din Vilnius spre Elektrenai. De atunci ei sunt inseparabili.

Jolanta după ce a obținut diploma de la universitate s-a mutat direct în Olanda, nici nu a avut timp să se realizeze în domeniu. A plecat să lucreze și să fie împreună cu iubitul, iar educația de arte plastice a fost doar un hobby.

Inițiativa – cheia succesului

Primele zile au fost ca în spațiu, nu au știut nimic, nu înțelegeau limba, cultura și mentalitatea. Își amintesc tinerii.

Jolanta la noul loc de muncă și-a arătat inițiativa: studiul intensiv al limbii, îndeplinea sarcinelor eficient, comunicarea cu colegii, aceste lucruri afectau starea sa de spirit în mod pozitiv. Inițiativa sa a atras atenția managerilor și primea mereu noi poziții de muncă la linia de producție. În acelaș timp, Jolanta mereu primea oferte de muncă atractive din Lituania.  Ea  a decis să nu stea la un loc și timp de 3 ani a studiat administrarea afacerii (la distanță) la universitatea din Kaunas. Din cauza lipsei de timp, Jolantei era dificil să plece în fiecare lună înapoi în Lituania.

A apărut și momentul când unii din administatori ai fabricii s-au apropiat de ea și i-au oferit un loc de muncă administrativ. Era o surpriză plăcută, în curând a semnat un nou contract cu angajatorii. La finalizarea contractului cu fabrica de bomboane, o persoană din administrația fabricii i-a oferit un loc de muncă la compania soției sale. Anul viitor îi propun să învețe la o universitate locală, unde compania va plăti costul de educație, se bucură Jolanta.

Locul de muncă și dicționarul

Jolanta spune că străinilor care doresc să urce pe scara carierei le va fi mai greu decât olandezilor. În mod constant trebuie să vă motivați. Ea spune că primii doi ani au fost cei mai grei. Uneori sunt cazuri când nu întelege ce spun olandezii, nu este o limbă ușoară.

Efortul, munca grea și inițiativa sunt cuvintele cheie pentru a progresa, spune Jevgenius. El spune că a început pe poziția de ambalaj și apoi a devenit operator de linie, datorită eforturilor sale depuse zilnic. Peste un timp a trecut prin toate pozițiile de producție a bomboanelor. Jevgenius a fost oferit poziția de tehnolog, angajatorii au fost deacord să-i achite costurile pentru aprofundarea cunoștințelor în Olanda.

Jevgenius a trecut prin pregătirea intensivă nu doar în limba olandeză dar și în tehnologia de producție alimentară. A început să se aprofundeză într-un nou domeniu, necunoscut pentru un sociolog de specialitate.

În poziția de tehnolog Jevgenius nu s-a bucurat de mult timp. În fabrica unde era angajat, au avut loc restructurări și el a fost întors pe poziția de operator de linie. Jevgenius spune că până când va fi în așteptare pentru posibilitatea de reîntoarcerea pe poziția de tehnolog, este sigur în perspectiva sa.

Cultura muncii motivează

Jevgenius este sigur în viitorul său în Olanda. Spune că se simpte calm și relaxat de când a ajuns în această țară, Olanda i-a câștigat încrederea.
Angajatorii olandezi sunt interesați în angajații cu experiență și cei motivați să învețe. În Olanda sunt oferite garanții sociale, pierderea unui angajat(ă) cu experiență nu este văzut în lumină bună de angajator. În Lituania, atitudinea față de oameni este diferită, spune Jolanta.

Companiile olandeză caută crearea unui loc de muncă calm din vedere psihologic, cu o atmosferă productivă. Prin urmare o mare atenție este acordată nevoilor interne a angajaților și a relațiilor între ei. În comunicarea zilnică nu se face diferență între angajați simpli si administratori, toți vorbesc în mod prietenos și direct pe nume.

Acest lucru înseamnă un mediu de lucru sănătos care rezultă la o majorarea eficienței și profitului a companiei. Trebuie de adaptat la mediul lor  de lucru, dacă ești în mediu pozitiv vei deveni și tu unul din ei, olandezii apreciază totul prin prisma eficienței, spune Jevgenius.

Cuplul declară că angajatorii olandezi doresc crearea condițiilor ideale pentru cei care doresc să muncească, să prindă rădăcini și să-și facă o carieră. Mentalitatea a lituanienilor este încurajarea concurenții și peste tot văd amenințări, iubesc să se plângă că  acasă este rău și în Olanda tot este așa. Jolanta și Jevgenius spun că iubesc mediul în care lucrează și planifică să trăiască tot în Olanda.

Misiunea posibilă, o carieră strălucitoare

Misiunea posibilă, o carieră strălucitoare