Plimbarea prin fabrica de ciocolată

Camera plină de nuci, râul din ciocolată vă  pot reaminti de Umpa-Loompa din filmul “Charlie și Fabrica de Ciocolată”, v-ați imaginat să fiți în locul lui Charlie ținând în mână biletul de aur? Apropo, știați că fiecare rezident al Tărilor de Jos consumă în mediu cinci kilograme de ciocolată? Și portul din Amsterdam primește o cincime din cacao mondial? Este evident că Umpa-Loompa și Olandezii împărtășesc dragostea față de ciocolată.

Minunile fabricii de ciocolată se ascund in Roosendaal-Olanda sub numele companiei „Lonka”. Aici copii și adulții pot găsi zidurile din dulciuri din sute de mii de cutii de bomboane și ciocolate atent aranjate. Puteți găsi produsele firmei nu doar în Olanda dar și în alte tări ale lumii pe rafturile magazinelor. Prin astfel de spectacol a trecut Jolanta timp de 3 ani.

Ambalarea, gradarea ori supravegherea- Jolana nu știa din timp pe ce poziție va lucra ea astazi, tot aștepta să  lucreze pe poziția de gustare a producției. Fabrica de dulciuri Lonka a fost primul ei loc de munca în străinătate, mai târziu a urcat pe scara de carieră. A început munca cu curățirea și punctul culminant a fost când a obținut un loc de munca în domeniul logisticei. În aceiași fabrică au lucrat mai multe naționalități de oameni dar spune ea că inițiativa și seriozitatea nu scapă ochii directorilor.

Primele zile de munca, desigur ca sunt grele. Este posibil sa fiți criticați de greșele voastre dar să nu vă dezamăgiți. Uneori munca aduce și alte „fructe”, spune Kamila (o altă muncitoare la aceiași fabrică). Ea a lucrat în secția producției de briose, unele produse (cu permisiunea supraveghetorilor) a putut lua acasă,     iată care-i unul din plusuri la “Lonka”.

Fabrica de ciocolată “Lonka” a fost stabilită cu 50 de ani înainte de primiera celebrului film, multi candidați au avut șansa să muncească aici. Pentru mulți din ei această fabrică le-a dat șansa să se ridice și să ia rădăcini aici.