Cunoașterea capitalei Olandei cu buzunarul gol- 10 atracții gratuite în Amsterdam

Oferte atractive de călătorii din cutia poștală adesea ne tentează, dar înainte de a cumpăra biletele des uităm să evaluăm prețurile locale pentru produsele alimentare, de hotel și de divertisment. Cele mai populare orașe turistice din Europa sunt scumpe și nemiloși față de banii turiștilor. Deseori există modalități să vedeți mai mult pentru mai puțin, iată 10 activități pe care le puteți face în Amsterdam fară nici un ban pierdut.

1.Tururi gratuite de mers pe jos

Amestecați-vă în mulțimea curioasă de turiști, puteți face parte de excursii gratuite pentru cele mai populare obiecte din Amsterdam ca: Străzile roșii, casa Annei Frank și palatul regal. Aceste tururi durează aproximativ trei ore și au loc în fiecare zi la ora 11:15 și 13:15 (startul scuarul/piața Dam, lângă monumentul național).

2. Curtea Begijnhof

Îți plac misterele și secretele? Curtea Begijnhof e pentru tine, înființată în secolul al 14-a este înconjurată de o atmosferă de liniște și calm, desigur așa fel de loc nu este pentru toți.  Singura intrare este o ușă din lemn în inima orașului pe strada Gedempte Beginensloot. Acest loc este ca o mașină a timpului, te reîntorci în evul mediu, veți descoperi și admira o grădină romantică, una din cele mai vechi clădiri din Amsterdam, și două biserici.

3.Piața în aer liber

Piețile le puteți vizita gratuit, nu este ceva nou, dar în Amsterdam puteți vedea într-adevăr ce merită atenție.Albert Cuypmarkt – este piața pe strada Albeert Cuypstraat. Acest loc este un creuzet cultural, unde puteți găsi olandezi, indonezi, surinamezi, pe marocani, care va vor oferi biciclete și chiar brânzeturi exotice cu mucegai albastru.

4. Descoperă lumea pe altă parte a canalului

Călătoriți cu barca gratuit (lânga stația centrală din Amsterdam). Pe cealaltă parte a canalului veți descoperi un adevărat oraș pentru artiști, șantiere navale abandonate toți pereți fiind înfrumusețați de desenele grafiti. Veți avea posibilitatea să priviți Amsterdamul dintr-un alt unghi.

5. Barca cu pisici (Poezenboot)

În anul 1966 o fată cu numele Henriette van Weelde a găsit o familie de pisici pe lângă un copac și i-a venit gândul: Dacă oamenii pot trăi pe bărci de ce să nu o facă și pisicele? Sărbătorind 50 de ani de existența acestei idei, astazi Amsterdam atrage și iubitorii de pisici din întreaga lume. Pisicele pot fi vizitate pe strada Singel.

6. Amsterdam de seară cu role

Pe parcursul întregului an are loc festivalul de culori și lumini pe role. Pe parcursul acestui eveniment zgomotos sunt dedicate străzi în centrul orașului, încă o posibilitate de explorare a orașului. Cursele au distanța în mediu de 20 km și startul are loc în orele 20:00. Pentru mai multă informație vizitați pagina:
www.fridaynightskate.com

7. Teatrul muzical de Marți

Amsterdam este un oraș de artă și cultură.Cu toate că prețurile pentru biletele de teatru nu sunte cele mai ieftine, o serie de teatre și săli de concerte oferă iubitorilor de artă în mod regulat spectacole gratuite.De exemplu din septembrie până luna mai, fiecare marți la ora 12:30: puteți vizita teatrul muzical gratuit. Veți avea parte de concerte de calitate înnaltă susținut de corul național și trupa baletului național.

8.Sala de concert Concertgebouw de Miercuri

Mergând la așa eveniment, pregătiți-vă să bateți coatele cu domnișoarele bine-îmbrăcate. Din mijlocul lunii septembrie până iunie, fiecare miercuri la orele 12:00 puteți vizualiza concertul. Deseori aceste concerte sunt doar repetiții, însă este gratuit și veți putea aprecia artiștii talentați.

9.Institutul de filmeEYE

Arhitectura clădirii acestui institut este lăudată de toți, deasemenea intrarea este gratuită.Aici puteți învăța istoria filmului olandez și din alte țări, și în acelaș timp să le priviți din scaune confortabile. Expozițiile temporare sunt cu plată, acestea le puteți găsi în etajele de mai jos. Clădirea acestui institut este decorată cu ferestre mari, cu priveliști spectaculoase: Panorama Amsterdamului în jurul canalelor.

10. Excursia gratuită la fabrica de bere

Degustarea de bere gratuită? Da, este posibil! În timp ce berea ” t’IJ ” nu este la fel de populară ca gigantul Heineken, în orice caz merită de gustat. Fiecare vineri, sâmbătă și duminică la ora 15:30 au loc excursii gratuite unde puteți face cunoștintă cu tehnologia de producere a berii și a o gusta.

Cunoașterea capitalei Olandei cu buzunarul gol- 10 atracții gratuite în Amsterdam