Sistemul de sănătate din Olanda

Olandezii se pot mândri cu sistemul de sănătate din țara lor, având un sistem cel mai avansat din Europa (accesul la medicamente necesare, eficiența medicilor, timpul de așteptare). Olanda poate fi exemplu multor țări europene în domeniul medicinii, mulți din concetățenii noștri își perfectează studiile medicale în această țară. Așa că, pe scurt despre sistemul de sănătate olandez.

Finanțarea și atenția guvernului

Olanda este liderul țărilor europene în sistemul de sănătate și la nivelul de investiții a guvernului în acest sistem.  Desigur, acești factori sunt strâns legate și produc un sistem eficient datorită controlului strict al investițiilor. Olandezii au o multitudine de programe preventive care ajută la micșorarea bolilor și altor afecțiuni (cum ar fi controlul dietei a elevilor din școli). Desigur nu se uită și de ”bolnavi rezidenți”.

Angajații sistemului de sănătate

Toate persoanele care sunt angajate legal în Olanda au dreptul să fie trătate  în țară. Plata de asigurare medicală este în mod obligatoriu achitată de către angajator (există și excepții).   Angajații instituțiilor de stat, persoanele care lucrează independent și cei cu venituri mari nu sunt obligați să procure asigurarea medicală obligatorie(Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). În așa cazuri persoana  trebuie să aplice în mod independent sociețăților de asigurare sau companiilor de asigurare private (private-verzekering) (În Olanda companiile private de asigurare sunt foarte populare, de regulă un an de asigurare costă 1000 de euro).
Asigurarea medicală obligatorie acoperă o serie de costuri legate de boală și medicamente prescrise.  Fiecare ”pachet” de asigurare poate fi de diferite feluri: de la asigurarea obișnuită (când sunt furnizate toate serviciile medicale necesare) până la asigurări luxuase (unde sunt incluse servicii în plus), desigur prețurile diferă. Statul nu suportă serviciile stomatologice integrale și ca rezultat o parte din preț pacientul plătește el însuși.

Zilele de boală

În timpul bolii, maladiilor când angajatul nu este în stare de lucru, el va continua să primească salariul care nu este mai mic de 70% la sută.  Salariul de ”boală” este plătit de angajator din prima zi, cu excepția cazurilor când în contractul de muncă este indicat altfel.
Angajatorul nu va plăti perioada de concediu medical mai mult de 2 ani. Dacă angajatul a pierdut posibilitatea de revenirea la locul de muncă, statul olandez  (prin solicitare) îi va oferi beneficii de invaliditate (oranizația responsabilă de stabilirea beneficiilor se numește Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen).
În timpul de perioadei de boală, angajatorul are dreptul de încetarea compensației numai în cazul în care angajatul nu încercă să se recupereze (nu vizitează medicul, nu folosește medicamentele prescrise, nu merge la tratament, etc.). Dacă vă îmbolnăviți spre sfârșitul contractului de muncă, angajatorul poate înceta plata de despăgubire și în acest caz statul va continua să plătească rambursarea.

Incapacitare (imposibilitatea de a munci mai mult de un an)

Persoanele în procesul de recuperare mai mult de 1 an pot aplica pentru beneficii ca ”persoană cu handicap”. Dreptul pentru aceste beneficii au persoanele care se află sub vârsta de  65 de ani și a căror incapacitatea de a lucra (după 52 săptămâni) nu este mai mică de 15% la sută . Daca incapacitatea pacientului este mai mare de 30% la suta: plata trebuie să ajungă la 21% la sută din salariul, daca incapacitatea ajunge la 80% la suta: atunci beneficiul ajunge la 75% la sută din salariu.

Alegerea instituțiilor medicale

Pentru locuitorii Olandei, dacă nu v-a fost indicat facilitatea medicală unde să vă adresați , trebuie să o contactați dvs (dacă este nevoie). Fiecare locuitor poate primi o listă de facilitățile valabile unde va putea să se adreseze gratuit. Sistemul medical olandez este unul unde lipsește elementul de corupție.